Akupunktur København: En alternativ behandlingsform

akupunktur københavn

Har du prøvet akupunktur i København? Behandlingsformen er efterhånden blevet mere og mere normal i vesten, men vidste du, at den faktisk er flere tusind år gammel og stammer fra den traditionelle kinesiske medicin? Læs med i dette blogindlæg og bliv klogere på, hvordan akupunktur kan hjælpe dig.

Når nåle skaber balance

Ifølge den kinesiske filosofi handler akupunktur om at skabe balance mellem de to kræfter yin og yang. Hvis der er ubalance mellem yin og yang, kan det nemlig blokere livsenergien Qi, og det kan give smerter og symptomer i både krop og sind. Ved at stikke tynde nåle ind i kroppens akupunkturpunkter, kan man dog hjælpe kroppen med at genskabe balancen. Når der igen er harmoni i kroppen vil smerterne lindres, fordi energien kan flyde frit.

Hvordan foregår det?

En behandling tager mellem 10-25 minutter og skal gentages ca. 6 gange. Det betyder, at du gerne skulle opleve positive ændringer herefter. Behandlingen gør normalt ikke ondt, fordi nålene er meget tynde og ikke stikkes ret langt ind i huden. Mange mærker kun en sovende fornemmelse eller en let ømhed. Behandlingen med nåle kan også suppleres med særlig kost, Tui Na massage og urtemedicin.

Mange sygdomme – en behandling

Krop og sind hører uadskilleligt sammen. I hvert fald hvis man skal tro den traditionelle kinesiske medicin – også kendt som TCM. Derfor kan akupunktur også behandle mange forskellige symptomer og sygdomme, der ikke kun viser sig i kroppen. Behandlingen kan fx være relevant, hvis du lider af stress, migræne, allergi eller har svært ved at stoppe med at ryge. Som du kan se, kan akupunktur hjælpe på mange lidelser, der ellers ikke har meget tilfælles. Om det virkelig skyldes kroppens indre kræfter, eller om det er ren biologi, vil jeg ikke gøre mig klog på, og er det overhovedet vigtigt, hvis bare det virker?

Hvor kan jeg få akupunktur i København?

Synes du, akupunktur lyder spændende, og vil du gerne afprøve behandlingen selv? Så kan du bestille en tid i klinikken Kiropraxis i København. Kiropraxis er en tværfaglig klinik på Østerbro, der tager 100% udgangspunkt i din konkrete problemstilling. De betragter kroppen som en helhed og har derfor et stærkt tværfagligt team, der er klar til at finde den mest effektive behandling. Kiropraxis er derfor perfekt for dig, der gerne vil tages seriøst. Er du stadig lidt i tvivl om, akupunktur i København er noget for dig? Så kontakt klinikken på Østerbro og få en uforpligtende snak med deres akupunktør.