Liggende sygetransport: Kender du den mulighed?

Liggende sygetransport

Når man skal på hospitalet, hvem ringer man så til? Her vil de fleste svare ambulancen, men der er faktisk endnu en mulighed. Den liggende sygetransport er beregnet til ikke-akutte patienter, der skal til eller fra sygehuset mm., og den har en række fordele, du bør kende til. Læs med i blogindlægget, og se hvilke!

Liggende sygetransport: Hvad er det?

En liggende sygetransport minder meget om den almindelige ambulance. Alligevel adskiller de sig på nogle væsentlige punkter. Som du ved, kører ambulancen ud, når folk er kommet til skade og har akut brug for hjælp. I ambulancen kan redderne til og med operere eller yde anden akut behandling, inden patienten er kommet på sygehuset. Det kan den liggende sygetransport ikke. Den liggende sygetransport bruges i stedet, når folk ikke kræver behandling med det samme, men alligevel har brug for at komme på sygehuset.

Fordele ved en liggende sygetransport

Måske tænker du: Jamen, hvis man ikke kan få akut behandling i den liggende sygetransport, hvad skal jeg så bruge den til? Svaret er, at den kan køre dig i mange flere tilfælde end ambulancen. Fx transporterer den dig også fra lufthavnen og til sygehuset, eller hvis du skal til lægen, kiropraktor eller lignende. Faktisk henter den dig endda i udlandet, hvis du skulle komme til skade dér! Hvis du er på ferie i Europa og af en eller anden årsag har brug for at komme hjem til et dansk hospital, kan sygetransporten altså hjælpe dig.

Kan jeg være tryg?

Du kan være helt tryg, når du kører med en liggende sygetransport. Selvom den ikke er beregnet til akutte patienter, er der nemlig alligevel en nødhjælpskasse med det nødvendige udstyr, fx ekstra ilt, hvis der skulle blive brug for det. Der er desuden også professionelle reddere, der kan skabe tryghed for dig. Altså kan du være helt rolig, når du kører med den transport. Turen til sygehuset er nemlig både sikker og effektiv.

Spar på ambulancerne

Den liggende sygetransport er ikke bare en smart fidus. Den er rent faktisk med til at mindske belastningen af ambulancerne. Når ikke-akutte patienter kører med sygetransporten, er der nemlig en ekstra ambulance til de akutte patienter. Sygetransporten er altså ikke kun et godt valg for dig, men også et etisk og betænksomt valg i forhold til andre mennesker.

Har du brug for transport til sygehuset? Så bestil på DK-ambulancetjenestes hjemmeside.