Ulemperne ved at skære tænder

Ulemper ved at skære tænder

At skære tænder er en ubehagelig vane. Der kan både være mange årsager til det og mange ulemper ved at skære tænder. Uanset hvad, er det en vane, som du bør komme af med inden det får konsekvenser for din mund. Der kan nemlig være seriøse ulemper, som kan skade din mund. Disse skader kan resultere i en dyr tandlægeregning, og det vil man jo allerhelst undgå. Læs med i indlægget og bliv klogere på årsager, ulemperne og løsningerne til problemet.

Årsager til at skære tænder

Alle kender det at have travlt, at være stresset eller have lidt for mange bolde i luften på en gang. Man er presset på den ene eller den anden måde og det kan godt føre til at skære tænder. Dét at skære tænder kan blandt andet påvirkes af forkert tandstilling, psykologiske faktorer og hjerneskade. Det kan også være koffein, nikotin eller særlige typer for medicin. Mange skærer også tænder i løbet af dagen, men de fleste gør det faktisk om natten, hvor man ikke selv lægger mærke til det. Derfor kan det også være svært at stoppe med at skære tænder.

Ulemperne

Der er ulemper ved at skære tænder. Det kan både være ondt i kæberne eller hovedpine. At skære tænder kan også føre til smerter i kæbens led og muskulatur. Nogle gange kan det også ses på tænderne, især tyggefladerne som kan blive slidt ned. Hvis tænderne når at blive meget slidte, kan det gå ud over tyggemusklen og tyggeevnen, da sammenbiddet ændres. De helt fatale konsekvenser er at dette kan føre til, at man slider helt ned til tandkødet.

Løsningen

Hvad er løsningen så? En symptombehandling på at skære tænder kan være en bideskinne eller få rettet tandstillingen. Bideskinnen kan fås hos din tandlæge og denne vil beskytte dig imod at skære tænderne i løbet af natten. Hvis man derimod får rettet tandstillingen, får man også tildelt en skinne, som kaldes en natskinne. Det er dog vigtigt at huske at dette blot er symptombehandlinger. Der findes oftest en årsag til at man skærer tænder. Bekymrende tanker eller stress er oftest kernen og det kan ødelægge både krop og sjæl. Du skal huske på at arbejde og vigtige ærinder ikke er alting. Hvorfor egentlig spekulere så meget? Det er sket ikke nødvendigt. Hvis du begynder at lytte til dig selv mere, kan du måske finde dine faresignaler? Hvordan reagerer din krop, når du er stresset?

 

Hvis du nogensinde har overvejet en næseoperation, bør du måske lige læse om fordelene og ulemperne først.