Sådan fik jeg min WordPress hjemmeside optimeret

wordpress hjemmeside

Hvis du ligesom jeg, er mindre virksomhedsejer, så kender du sikkert til det med selv at stå for mange af opgaverne i din forretning. Sådan var det for eksempel da jeg startede en WordPress hjemmeside til min virksomhed. Jeg ønskede et online univers, hvor folk kunne finde info om min forretning, og det jeg tilbyder.

En WordPress hjemmeside er ikke ‘bare’ en blog

Jeg kan egentlig rigtig godt lide ideen om at have en blog tilknyttet min virksomhed, men det var egentlig ikke af den grund jeg oprettede en WordPress hjemmeside. Det var snarere fordi jeg ønskede at min virksomhed skulle kunne findes online. Internettet er ligesom bare vejen frem, hvis du vil ramme andre en blot lokalområdet. Da jeg som coach og foredragsholder, tager meget rundt i landet, ville jeg selvfølgelig gerne have at folk og virksomheder fra hele landet, skulle have muligheden for at kunne finde mig. Derfor oprettede jeg en WordPress hjemmeside. Det kan du læse mere om her.

Den fejl som mange mindre virksomheder, inklusiv undertegnede begår, er at forsøge at ordne alting selv. Det er også rigtig fint at gøre, hvis du mener du har ressourcerne til at undersøge hvordan netop den opgave skal gribes an, eller allerede har en viden omkring det. Men lad os være ærlige – jeg er 40+ og er ikke i en branche hvor jeg arbejder meget med computer, teknik osv. Derfor viste det sig også at være en lige stor nok opgave for mig, selv at oprette en WordPress hjemmeside. Oprette den kunne jeg nu godt, men jeg havde ingen forstand på layout, html-koder, SEO og hvad der ellers er vigtigt at inkludere, når du driver virksomhed.

Uddelegér det du ikke selv kan!

Det er så vigtigt at vide hvad du ikke selv er god til, og så give opgaven videre til nogle som ikke kan. Til at begynde med, mente jeg godt selv jeg kunne klare opgaven med en WordPress hjemmeside, for det ville jo være billigere at jeg gjorde det selv. Jeg må dog erkende at det jeg formåede at lave, det så ret amatør agtigt ud. Og heldigvis kunne jeg godt selv se det. Der er altså ikke noget værre end når en virksomhed fremstår som en amatør.

Som potentiel kunde kan man hurtigt fristes til at tro at en amatør agtig hjemmeside, afspejler det arbejde som virksomheden ellers udfører. Jeg endte derfor med at hyre et eksternt firma til at stå for min WordPress hjemmeside, og selvom jeg skulle have penge op af lommen, så ved jeg at det absolut har været det værd på den lange bane. De har nemlig også kunne hjælpe mig med at være nemmere at finde i søgemaskiner osv.