Jeg var vild med, at lave frivilligt arbejde i udlandet

Jeg var vild med, at lave frivilligt arbejde i udlandet

… og jeg ville klart overveje, at gøre det igen. Jeg var i Afrika for et halvt år siden, for at lave frivilligt arbejde i udlandet, sammen med Alott. Det var et super spændende, givende og udfordrende forløb, hvor jeg lærte en masse om mig selv og mine grænser, men også om en helt ny kultur. 

Mit forløb med frivilligt arbejde i udlandet

Jeg var super begejstret for, at skulle lave frivilligt arbejde i udlandet efter mine år i gymnasiet. Jeg tog afsted det efterår, og skulle være afsted i 2 måneder. Jeg havde valgt Afrika, nærmere bestemt Kruger, hvor man kom til at opleve en helt fantastisk natur, samtidig med, at man skulle hjælpe befolkningen. Vi boede i lækre hytter og var på safari, hvor vi så de mest fantastiske dyr. Jeg havde aldrig i mit liv troet, at jeg som 19-årig ville være i Afrika og se giraffer, zebra, elefanter, og gribbe. Men det skete altså. Det var alt for vildt! Når man ser sådan nogle vilde, store dyr, så føler man sig virkelig lille som menneske i denne verden. Her arbejdede vi også frivilligt med børn i Swaziland. Det var super givende, fordi børnene kom fra ringe vilkår, og vi var der for at hjælpe med undervisning, sport osv. Pludselig bliver vores nemme hverdag hjemme i Danmark virkelig sat i perspektiv.

Jeg oplevede det mest fantastiske ting

Vi afsluttede de 4 ugers “arbejde” med en lille ferie på Mozambiques tropiske strande. Her brugte vi en del tid på at dykke, og jeg var så glad for, at jeg havde taget dykkercertifikat nogle år før, så jeg kunne komme med ud på helt dybt vand. Nogle tog også bare deres certifikat her. Vi oplevede hvalhajer, delfiner, djævlerokker og mange andre havdyr, som igen fik en til at føle, at man var et meget lille menneske i denne verden. Frivilligt arbejde i udlandet har givet mig så mange fantastiske minder at se tilbage på, og jeg vil helt vildt gerne afsted igen, når jeg er færdig med min Bachelor på Universitetet. Jeg tænker, at jeg vil tage ét års pause, før jeg starter på min kandidat, så det er det perfekte tidpunkt at rejse afsted på. Næste gang tror jeg, at jeg vil lave frivilligt arbejde i Thailand, hvor man arbejder med befolkningen og dens truede natur, så det er mere “hands on” og knap så ferieagtigt. Jeg vil gerne prøve mig selv af!