En øjenlågsoperation kan styrke dit syn

En øjenlågsoperation kan hjælpe dig

Ja, du læste rigtigt. Når man ældes er det naturligt, at ens hud falder lidt sammen. Det er især ved øjenlåget, at huden kan blive slap og begynde at hænge. En øjenlågsoperation kan hjælpe på dette problem. Det kan sågar forbedre din synsvidde, hvis dit tilfælde er slemt.

Hvad indebærer en øjenlågsoperation?

Hvis dit øjenlåg begynder at hænge, fordi der er et overskud af fedt, muskel og hud ved øjet og det samtidig er irritabelt, bør du få undersøgt det. Der kan være mange årsager til tunge øjenlåg. Det kan være medfødt og skyldes, at man har meget lavtsiddende øjenbryn. Oftest er tunge øjenlåg dog noget, som kommer med alderen. For jo ældrere man bliver, desto slappere bliver huden.

Hvad koster det?

En øjenlågsoperations pris kan variere i forhold til, hvilken klinik man får det lavet hos. Klinikker i Danmark er også dyrere i forhold til at få det lavet i udlandet. I Polen har de for eksempel rigtig billige priser på kosmetiske operationer. Det er dog også vigtigt at vide, at du kan få operationen dækket af det danske sundhedssystem. Hvis det forvolder dig stor irritation, er det muligt at få dækket omkostningen. Derimod, hvis det er et kosmetisk problem er det på egen regning. Derfor bør du altid starte ud med at tage til din egen læge, så du kan tjekke om du kan få en henvisning.

Min mors oplevelse

Jeg tog med min mor til hendes øjenlågsoperation, som støtte. Hun oplevede, at huden på hendes øjenlåg delvist havde mistet elasticiteten. Derfor var der skabt en fold, som var begyndt at lægge sig ud over hendes øjenvipper. Det var irritabelt for hende og det var ikke længere muligt for hende at lægge makeup på øjenene. En kvinde har ret til at gøre sig til, som mange gør nu til dags, men hendes syn var også forværret på grund af de tunge øjenlåg. Min mor endte med at få en henvisning, da lægen mente at hun havde retten til det. Hele operationen var smertefri på grund af bedøvelsen og den efterfølgende process var heller ikke særlig slem. Det var i hvert fald det værd synes hun. Hendes syn er bedre og hun ser samtidig også yngre ud, da den tunge hud er fjernet. Det er i hvert fald en operation, som hun kan anbefale alle.

 

Jeg har læst dette indlæg om frivilligt arbejde i udlandet og jeg blev vildt inspireret. Læs med i linket.