Ølbrygning er overraskende sjovt!

Få hjælp til ølbrygning

I senere tid er danskernes øjne begyndt at åbne op for special øl og de forskellige smage der nu kan brygges på. Man ser tilmed at det pibler frem i supermarkedet med sjove og anderledes ølmærker. Man står derfor ofte over for et svært valg når man skal foretage sit køb, hvis man er glad for at prøve kræfter med forskellige slags øl. Hvis man er øl entusiast og ønsker at brygge sin egen behøver det faktisk ikke være så svært. Ølbrygning er gået hen og blevet en stor hobby for danskerne, som i større grad tager den til sig. Flere og flere finder ud af hvor let det egentlig er at brygge en øl, tilmed finder de også ud af at det overhovedet ikke behøver at være så dyrt. Få hjælp til at finde hoved og hale i ølbrygning, ved hjælp af denne artikel.

Ølbrygning – 4 hoved ingredienser

Når man skal foretage ølbrygning, er der fire ingredienser den bør indeholde før den smager som den skal: Vand, humle, malt og ølgær. De tre sidstnævnte af disse, har mange variationer og valgmuligheder. Dermed kan man vælge forskellige former for humle, malt og ølgær for at skabe forskellige smage i øllen. Det giver sig selv at der altid bruges frisk ferskvand.

Vanden fra de danske haner fungerer fint til at brygge øl på. Humle er en høj plante på helt op til 6 meter, som er med til at bidrage til øllens aroma og bitterhed. Malt er en betegnelse for korn der kortvarigt har fået lov til at spire, inden det høstes for at tørre planten. Selve malten danner gennem denne process en række enzymer som der giver øllen sin sødme. Hvis man tørre malten langsomt for man en mild og blød øl. Mens hvis man tørre den hurtigt, vil man få en mørkere og mere kraftig en. Tilmed er det også afgørende hvilken form for malt der bruges.

Til sidst, skal øllen bruge ølgær, som nok er den mest vigtige ingrediens af alle 4. Det er nemlig ølgæren der omdanner sukkerstoffet fra malten til alkohol. Dermed findes der også mange forskellige former for ølgær, som hver især giver et smagsindtryk på øllen.

Alle kan komme igang med at brygge

Hvis man er entusiastisk omkring øl og måden hvorpå øl laves er der ingen undskyldning for ikke at prøve denne hobby. Brygforretning tilbyder starterkits til alle nye ølbryggere, så det ikke behøver at koste en formue at komme igang!

 

Få hjælp til dit firmaarrangement i København her!