Liggende sygetransport: Når skaden ikke er akut

Liggende sygetransport

Når vi bliver akut syge eller kommer til skade, bliver vi ofte hentet med ambulancen. Men hvad gør du egentlig, hvis skaden ikke er akut? Så ringer du til den liggende sygetransport. Den står til din rådighed på samme måde som en ambulance, men den kan faktisk også kører dig, hvis du skal til lægen eller lignende. Læs med i blogindlægget, og bliv klogere på alle mulighederne!

Hvad er en liggende sygetransport?

Måske tænker du: Er en liggende sygetransport ikke bare et andet ord for ambulance? Svaret er nej. Selvom de to transporter ligner hinanden, er der en væsentlig forskel: Ambulancen bruges til akutte tilfælde, mens sygetransporten bruges i ikke-akutte tilfælde. Ambulancen har nemlig særligt udstyr, der gør det muligt for at give behandling undervejs. Dette har den liggende sygetransport ikke. Den har dog stadig professionelle reddere og en nødhjælpstaske, der kan bruges, hvis der skulle opstå komplikationer. Der er altså ingen grund til bekymring, når du kører med sygetransporten.

Få frihed og tryghed med den liggende sygetransport

Måske kender du nogen, der kan køre dig på sygehuset, når du har brug for det. Men nogle gange kan det være rart at have en vis frihed og selvstændighed. Med den liggende sygetransport har du friheden til at være uafhængig af andre køretjenester. Samtidig har du professionelle reddere ved din side, der tager sig af dig. Desuden tilbyder sygetransporten kørsel i en del flere tilfælde end ambulancen. Ambulancen kører som nævnt i de tilfælde, hvor mennesker har brug for akut behandling. Sygetransporten har derimod et større frirum og kører dig gerne til dine aftaler med både kiropraktorer, fysioterapeuter, sygehuse og privatklinikker m.m.

Hvorfor er det godt at have et alternativ?

Undrer du dig over, hvorfor der overhovedet er brug for et alternativ til ambulancen? Fordelen ved den liggende sygetransport er, at den i modsætning til ambulancen, også kan hente dig i udlandet. Det betyder, at du kan føle dig helt tryg, hvis du er på ferie i Europa. Skulle der ske en ulykke, kan en dansk sygetransport nemlig hente dig hjem. Derudover er det en fordel, at have sygetransporten, så ambulancerne ikke optages af ikke-akutte patienter. På den måde er der mere tid til dem, der har akut brug for hjælp. Skal du på sygehuset, er det altså værd at overveje, om du kan tage den liggende sygetransport i stedet.